30 maart 2023

Jesus Christ Superstar | Co-productie

seizoen 2023

Jesus Christ Superstar | Co-productie

Het Ensemble

Het Ensemble bij Jesus Christ Superstar

Het Ensemble

Popkoor Enjoy

Met medewerking van Popkoor Enjoy uit Vorstenbosch

Popkoor Enjoy

De Band

Met 9-koppige (live) band 

De Band

Productieteam

-Productieleiding: Martin de Visser en Lotte Pernet
-Regie: Kim van Kooij

-Muzikale leiding/Dirigent: Dave Hanhart en Arian Deckers
-Koorleiding: Harry van de Ven
-Licht & geluid: Kevin Strik en Boeis Römer
-Decor & rekwisieten: Robert van der Net
-Kostuums: Wilma van Nistelrooij
-Grime: Janine Nieuwenhuijsen
-PR: Aranca Jansen en Monique vd Berg

Productieteam

In het weekend voor Pasen 2023 (van 30 maart tot en met 2 april) zal in De Kersouwe de rockopera Jesus Christ Superstar opgevoerd worden (Engelstalige versie). Een uniek project voor en door de gemeenschap, zo is het streven. De Kersouwe is producent en kartrekker. In samenwerking met andere lokale partijen zal zij deze rockopera gaan organiseren. Een co-productie dus!

Achtergrond
In 2020 was er het applaus voor de zorg. Ook Natuurtheater De Kersouwe wilde graag op een passende, culturele manier de zorg te bedanken. Vanuit dat idee is in dat jaar gestart met een speciale co-productie: Jesus Christ Superstar. Geen Kersouweproductie, maar met een speciaal voor de productie samengestelde spelersgroep en band.  Voor het overgrote deel uit de omgeving. Met recht een productie vóór en dóór de gemeenschap.

Inmiddels zijn we bijna drie jaar verder en kunnen we nu echt doen wat we toen bedacht hadden: de zorg bedanken met een schitterende voorstelling van de rockopera Jesus Christ Superstar. Dus dank je wel zorgmedewerkers en geniet donderdag 30 maart van een prachtavond in De Kersouwe! Daarnaast willen we de samenleving ook van deze fantastische voorstelling laten genieten. Vandaar dat er drie extra voorstellingen zijn geprogrammeerd op vrijdag 31 maart, zaterdag 1 april en zondag 2 april. Ze waren in november 2022 in een mum van tijd uitverkocht. Toen begin dit jaar in verband met technische onmogelijkheden de locatie niet de Sint-Servatiuskerk, maar De Kersouwe werd, waren ook de extra kaarten snel weg. En zo kunnen we naast de zorgmedewerkers ook bijna 2.500 bezoekers laten genieten van deze indrukwekkende rockopera.

Dus geniet en klap nog een keertje extra!
 

Speeldata Jesus Christ Superstar
Donderdag 30 maart om 20.00u (besloten voorstelling voor zorgmedewerkers)
Vrijdag 31 maart om 20.00u
Zaterdag 1 april om 20.00u
Zondag 2 april om 20.00u
 

Locatie: Natuurtheater de Kersouwe
Niet de Sint Servatiuskerk in Dinther is het decor van rockopera Jesus Christ Superstar maar het worden tóch de Heeswijkse bossen van De Kersouwe. Door de enorme technische uitdagingen en de enorme belangstelling om deze rockopera mee te maken was de verplaatsing de meest logische oplossing… 
lees verder

Cast
Jezus: Luc Vorselaars
Maria: Kim Jacobs
Judas: George Blanken
Pilatus: Rick Hooijberg
Petrus: Youri Weijts-Hooijberg
Annas: Arjan Hamoen
Simon: Jan-Willem Strik
Herodus: Moon Vlaminckx
Kajafas: Pascal Jacqueroux
(zie castfoto's hieronder)