Agenda

Agenda

Zoek in de agenda

  • Reset
Ellen ten Damme
Casablanca

Kaartverkoop voor deze voorstelling vanaf 14 maart (6 maart voor vrienden)Ellen ten Damme en The Magpie Orchestra en route.Na het grote succes van de show ‘Paris-Berlin’ - twee jaar geleden in onze Kersouwe - kon een vervolg, met allemaal nieuwe nummers, natuurlijk niet uitblijven. Op 30 mei gaat Ten Damme in onze bossen nog zuidelijker, met Parijs als startpunt voor deze nieuwe muzikale zinnenprikkelende reis. Exotische, spannende ontmoetingen op weg naar Casablanca leveren de prachtigste Franse liederen op. Of ze ooit aan zal komen is nog maar de vraag. De grote woestijn rukt op, de benzine raakt op en Humphrey Bogart en Ingrid Bergman zijn ook allang vertrokken uit Casablanca. Samen met haar 8-koppige superband The Magpie Orchestra brengt top-entertainer Ellen ten Damme een muzikale ode aan de chansonniers en entertainers van de vorige eeuw, overgoten met een vleugje mystiek vanuit de oude culturen. Met muziek van onder andere Charles Aznavour, Francoise Hardy, Edith Piaf, maar ook van Natacha Atlas, Fairuz, Indila, Rammstein en Josephine Baker.‘Casablanca’ vormt een spannende mix van culturen. “Francais met een vleugje Arabique!” Laat dat maar aan Ellen over!“Chantez! en Dansez! Maintenant, verdomme!”

DATUM

30 mei 2020

PRIJS

Bekijk evenement
Handsome Poets

Kaartverkoop voor deze voorstelling start 14 maart (6 maart voor vrienden)‘Let start a fire, a fire, new kids coming into town’… niemand kon meer om de Handsome Poets heen toen de NOS hun nummer ‘Sky on fire’ als vaste tune gebruikte. Nu kunnen we opnieuw gaan genieten van deze band, maar dan in onze prachtige bossen.Ze werden 3FM talent en iedereen zong ‘Dance the war is over’ mee. Ze stonden op Pinkpop, Lowlands, Concert at Sea en de Vrienden van Amstel.En nu zijn de ‘lieve schatten’ van Handsome Poets ineens tien jaar verder. Lieve schatten zijn het nog steeds. Tim, Nils, Daniël en Erik hebben zich nooit druk gemaakt over hun imago, dure studio’s of schrijfsessies in Londen of L.A.. Ze willen gewoon hun eigen liedjes schrijven en spelen, en omdat het kan, soms die van anderen. Na hun succesvolle clubtour langs de bekende poppodia in 2018/2019 gaan ze daarom in 2020 het theater in.Benieuwd naar hoe zij de afgelopen tien jaar beleefd hebben? Neem uw beste vrienden, zus, oma, buurman of andere lieve schatten uit uw eigen omgeving mee naar deze muzikale avond met mooie liedjes en een flinke dosis positiviteit en vier het verjaardagsfeestje van de Handsome Poets mee.

DATUM

5 juni 2020

PRIJS

Bekijk evenement
Opera onder de Sterren
Vereniging Bossche Opera, Osse Opera, Het Koor, Filharmonisch Orkest 's-Hertogenbosch

Een unieke operabeleving onder de Brabantse sterrenhemel; dat is wat ons op zaterdag 6 juni in De Kersouwe te wachten staat. De Bossche Opera nam het initiatief voor deze bijzondere productie, waarbij ruim 150 muzikanten en zangers het openluchtpodium zullen betreden.De opmaat bestaat uit aria`s, koorwerken en orkeststukken uit diverse opera`s en dit leidt uiteindelijk (na de pauze) tot de uitvoering van de scenische opera Cavalleria Rusticana van Pietro Mascagni.De plaats van handeling is een dorp met zijn vele bewoners. Enkelen van hen zijn Santuzza, een dorpsmeisje en Turiddu, een jonge soldaat en Santuzza`s verloofde. Mama Lucia is de moeder van Turiddu. Alfio is de voerman van het dorp en Lola is zijn vrouw. Een verhaal over liefde, bedrog, ontrouw, wispelturigheid en een dramatisch slotakkoord.Ben je operaliefhebber of wil je eens kennis maken met dit genre? Dan is dit je kans... kom ook genieten van Opera onder de Sterren!Met:*Solisten: Marene Elgershuizen, Myra Kroese, Veerle Sanders, Ingmar Ruttens en Martijn Sanders*De koren: Vereniging Bossche Opera, Vereniging Osse Opera en Het Koor*Het Filharmonisch Orkest `s-Hertogenbosch*Lex Bergink (muzikale leiding)*Godfried Beumers (regisseur).Voorstelling met pauzeAanvang: 20.30 uurVerwachte eindtijd: circa 23.00 uur

DATUM

6 juni 2020

PRIJS

€ 27,50

Bekijk evenement
Hippe Gasten
Vaderdagconcert

Kaartverkoop voor deze voorstelling vanaf 14 maart (6 maart voor vrienden)De kinderpopgroep Hippe Gasten bestaat uit vijf topmuzikanten met een voorliefde voor rockmuziek, wat duidelijk terug te horen is in de liedjes. Deze liedjes, in eerste instantie bedoeld voor kinderen vanaf 6 jaar, vallen door de leuke en uitdagende teksten gecombineerd met goede muziek net zo in de smaak bij de ouders.Spiksplinternieuwe liveshowHippe Gasten komen met een spiksplinternieuwe liveshow waarin ze liedjes gaan spelen van o.a. het nieuwe album Komkommermaarbij. Voor deze CD hebben ze samen gewerkt met producer Skiggy Rapz (bekend van o.a. Diggy Dex en Guus Meeuwis) die de enorme groei, die Hippe Gasten de afgelopen jaren doorgemaakt hebben, heeft weten te vangen in de catchy songs. Dat wordt meeklappen, stampen, springen en dansen natuurlijk: geen concert om bij stil te zitten!Big in ChinaBehalve in Nederland zijn Hippe Gasten ook aan het doorbreken in het verre oosten: China! In diverse steden verspreid over dit immens grote land heeft Hippe Gasten zijn show al mogen spelen voor dolgelukkige, enthousiaste kinderen. Het ultieme bewijs dat muziek grensoverschrijdend en taalonafhankelijk is.

DATUM

21 juni 2020

PRIJS

Bekijk evenement
Christel de Laat
Zijn daar nog vragen over?

Deze Schijndelse cabaretière zal dit seizoen voor de eerste keer het podium van De Kersouwe betreden. Christel welkom in de Kersouwse bossen!Heeft u geen vragen? Geen probleem. Christel heeft er des te meer. Waarom kussen we elkaar bij een ontmoeting drie keer? Waarom is koffie en thee bestellen tegenwoordig zo’n gedoe? Waarom moeten we zoveel keuzes maken? Geen wereldproblemen, maar alledaagse zaken die vragen bij Christel opwerpen. U gaat ongedwongen een avondje ontspannen lachen over alledaagse dingen. Zijn daar soms nog vragen over?

DATUM

27 juni 2020

PRIJS

Bekijk evenement
Youp & Matangi

Kaartverkoop voor deze voorstelling vanaf 14 maart (6 maart voor vrienden)Youp & Matangi zijn al heel lang vrienden. Ooit speelden zij samen in een aantal Nederlandse concertzalen en maakten zij een bijzondere liedjes-cd. In 2008 begeleidde dit bijzondere strijkkwartet de cabaretier bij zijn zesde oudejaarsconference Troost en ze wisten allebei dat het hier niet bij zou blijven. Ze moesten alleen in beider drukke agenda’s de tijd vinden.Komende zomer gaat dat gebeuren en maken zij een korte tour langs een paar openluchttheaters waaronder die van ons! Mooie stukken uit het repertoire van Matangi plus een aantal oude en nieuwe liedjes van Youp. De realistische teksten van Youp in combinatie met het eigen klassiek geluid van de strijkers. Een meer dan bijzondere combinatie.Of het net zo mooi wordt als de vorige keer? ‘Nee’, zegt Youp, ‘het wordt veel en veel mooier!’

DATUM

12 juli 2020

PRIJS

Bekijk evenement
Suzan en Freek

Verkoop voor deze voorstelling is gestart op vrijdag 14 februari. Voor alle andere voorstellingen start de verkoop op 14 maart (6 maart voor vrienden) Nog voor hun hits Als Het Avond Is, Blauwe Dag en Deze Is Voor Mij waren Suzan & Freek al een live fenomeen. Met optredens op gerenommeerde festivals als Paaspop, Sziget en Concert at SEA bewezen zij de grote massa moeiteloos te kunnen raken. Na een uitverkochte clubtour in Nederland en België en het met platina bekroonde album Gedeeld Door Ons op zak, komen Suzan & Freek deze nazomer voor het eerst naar een aantal openluchttheaters waaronder dus onze Kersouwe.“We hebben super veel zin om voor het eerst de openluchttheaters in te gaan”, aldus Suzan & Freek. “We kijken ernaar uit om op deze bijzondere locaties, samen met band, onze liedjes te spelen”.Dit jaar voor het eerst in de open lucht: Suzan & Freek! 

DATUM

18 september 2020

PRIJS

€ 27,50

Bekijk evenement