Rockopera Jesus Christ Superstar tóch in De Kersouwe

Rockopera Jesus Christ Superstar tóch in De Kersouwe

vrijdag 6 januari 2023

HEESWIJK-DINTHER – Niet de Sint Servatiuskerk in Dinther is het decor van rockopera Jesus Christ Superstar maar het worden tóch de Heeswijkse bossen van De Kersouwe. Door de enorme technische uitdagingen en de enorme belangstelling om deze rockopera mee te maken was de verplaatsing de meest logische oplossing. 

In een ongekend hoog tempo waren de beschikbare kaarten voor Jesus Christ Superstar uitverkocht. Initiatiefnemer en penningmeester van De Kersouwe Martin de Visser: “De driehonderd kaarten per voorstelling waren in no-time weg. De PR stond klaar, maar we hoefden er niks aan te doen. We waren al uitverkocht.”

Bijna verbluft door dit succes was er nog een andere enorme uitdaging: de technische obstakels in de Dintherse Sint Servatiuskerk. De Visser: “Veel kan met de apparatuur van vandaag opgelost worden maar de galm die aanwezig is, baarde ons wel zorgen. En daar zouden we pas een week voor aanvang een antwoord op krijgen omdat dan alles opgebouwd zou zijn in de kerk. Klinkt het dan niet, dan kun je niks meer.”

Met pijn in het hart heeft men besloten om de productie te verplaatsen. “Bij De Kersouwe weten we, dat het technisch goed is. Deze voorstelling vraagt daar ook om. Bovendien kunnen we nu ook meer mensen laten genieten van deze voorstelling. Per voorstelling komen er nu 500 kaarten extra in de verkoop. Geloof me, dit wil je ook echt niet gaan missen. De verfilming van Jesus Christ Superstar belooft een waar spektakel te worden.”

De extra kaartverkoop start zaterdag 7 januari om 10:00 uur via deze link. Entree is 15 euro. 

De voorstellingen zijn op vrijdag 31 maart, zaterdag 1 en zondag 2 april om 20:00 uur.