Wat betekent 'geen evenementen tot 1 september' voor De Kersouwe?

Wat betekent 'geen evenementen tot 1 september' voor De Kersouwe?

donderdag 23 april 2020

Dinsdagavond 21 april kregen we van onze minister-president te horen, dat evenementen tot 1 september zijn afgelast; dat is helder. Het was inmiddels voor onszelf ook ondenkbaar dat we half juni een groot concert met 1500 bezoekers zouden hebben. Tot 1 september geen evenementen houdt in dat alle geplande activiteiten tot 1 september in De Kersouwe zullen vervallen. Dus alle concerten en muziek- en cabaretvoorstellingen. 

We hebben met het bestuur (online) vergaderd en samen veel gewikt en gewogen. Samen besproken en doorlopen wat de opties zijn. En te rade gegaan bij artiesten. Maar het huidige uitgangspunt van 1,5 meter maakt het gewoon niet haalbaar om onze activiteiten te organiseren. Zou het al lukken om bezoekers met 1,5 meter afstand op de tribune te laten zitten, wat doen we bij de entree, bar of WC? Een intieme cabaret- of muziekvoorstelling spelen, één die juist vaart op het 'groepsgevoel' van het publiek... ondenkbaar. En een selectie maken in onze bezoekers op basis van een maximaal aantal (een aantal dat nu überhaupt niet groter mag zijn dan 3 personen)? Of op basis van leeftijd in verband met verhoogd risico?
Het zijn allemaal zaken, die we niet willen. Niet voor onze bezoekers. Niet voor onszelf. De gezondheid van eenieder staat voorop en daar zullen we ons op focussen. 

Dat is zuur. Heel zuur. Maar het is wat het is. 
En we hebben wel het voornemen om 'iets' te doen. In welke vorm en hoe; daar denken we met een aantal creatievelingen hard over na. Bij alles zullen we goed moeten afwegen: 'kan het' en 'mag het'. Maar de wil is er. Want onze passie is nu eenmaal het organiseren van mooie avonden voor onze bezoekers. 

Uiteraard zijn we ook in goed overleg met de boekers van onze voorstellingen. Sommige voorstellingen waren al verzet naar september, anderen naar 2021. Per voorstelling zullen we bekijken wat de opties zijn en dit dan ook communiceren met jullie: onze lieve bezoekers. De voorkeur is om te verzetten naar 2021. We hadden onze eigen producties en jubileumjaar al doorgeschoven en dat kan zeker ook voor een aantal 'externe' voorstellingen.
Zodra hier meer over bekend is, zullen we dat zeker laten weten aan jullie! Geef ons even de tijd, want we moeten een hoop regelen. En tot die tijd, hou je taai. Denk aan alle mooie avonden die we tot nu beleefd hebben samen. En weet dat ze zeker weer gaan komen. Alleen weten we nu nog even niet wanneer. 

Bestuur Kersouwe