Kersouwe presenteert twee gloednieuwe theaterproducties: Kleintje Heks en Code Rood

Kersouwe presenteert twee gloednieuwe theaterproducties: Kleintje Heks en Code Rood

maandag 29 april 2024

De zomer is weer in aantocht! Dat betekent natuurlijk ook, dat het bekende natuurtheater uit Heeswijk-Dinther in deze periode weer twee gloednieuwe theaterproducties in de buitenlucht zal brengen. Twee stukken speciaal geschreven voor De Kersouwe door professionele schrijvers en opgevoerd door tal van talentvolle spelers uit de regio. Jeugdtheatergroep Kersouwe speelt vanaf woensdag 26 juni Kleintje Heks en theatergroep Kersouwe brengt vanaf zondag 11 augustus de muziektheaterproductie Code Rood. De kaartverkoop voor beide producties start op zaterdag 4 mei om 10.00 uur.

Kleintje Heks
De jeugdtheatergroep van De Kersouwe bestaat alweer 45 jaar. In 1979 bracht deze groep haar eerste productie met Koning Tourmalijn verliest zijn pijn. Daarna volgde (vrijwel) elk jaar een nieuwe productie, die vanaf 2002 wordt opgevoerd in het ‘eigen’ Kleine Theater. Komende zomer is vijf keer de nieuwste theaterproductie Kleintje Heks te zien. Over de oude grote heks Wijza, die 500 jaar wordt en zijn macht moet overdragen aan een andere heks uit de groep. Maar.. aan wie dan? Er is keus genoeg! Een heks die altijd boos is? Een heks die heel sportief is? Of een heks die juist ook al heel oud is? Of een heks die heel begaan is met de bossen? Wijza kan geen keuze maken. En de tijd tot zijn verjaardag dringt. De heksen houden zich bezig met hele andere dingen, want in het bos lopen ook hele gekke wezentjes rond. 
Regie is dit jaar in handen van Petra Kagchelland. De première van Kleintje Heks is op woensdagmiddag 26 juni en daarna speelt de jeugdtheatergroep in De Kersouwe op 3, 7, 10 en 14 juli. De aanvangstijd voor alle voorstellingen is 15.00 uur en de entreeprijs is 5 Euro per kaartje. Kleintje Heks is geschikt voor iedereen van 4 jaar en ouder. 

Code Rood
Code Rood is de 78ste muziektheaterproductie van de Kersouwe theatergroep. Na de historische spektakelstukken van de afgelopen jaren - Jeanne d'Arc (2023), Tristan en Isolde (2022) en De Bende van Jan de Lichte (2021) is het decor van Code Rood de tijd anno nu. In een hedendaags decor met auto’s en scooters. Ook het thema is heel actueel. Mensen van ‘hier’, mensen van ‘daar’, mensen die achterblijven, mensen die zwerven en geen geschikte plek kunnen vinden. Ze leven langs elkaar heen, totdat bij een storm – Code Rood – hun paden kruisen. En zo ontstaan verhalen van hoop, uitdaging en menselijke connectie. 
Heel bijzonder dit keer, dat de spelers actief zijn bij de totstandkoming van het stuk. In samenwerking met regisseur Anneke Schröder wordt tijdens de repetities voortgebouwd op de tekst van Corinne Heyrman, die voor circa driekwart gereed was. Ook hebben de spelers inbreng in de muziekkeuze. Een spannend en interactief proces! 
De première van Code Rood is op zondagmiddag 11 augustus om 14.30 uur. Daarna zal er nog gespeeld worden voor publiek op 17, 18, 24, 25, 31 augustus en 1 september. Steeds op zaterdagavond om 20.30 uur en zondagmiddag om 14.30 uur. Entreeprijs is 15 Euro.

De kaartverkoop van deze Kersouwe producties als ook de diverse familiezomervoorstellingen start op zaterdagochtend 4 mei om 10.00 uur via deze website (klik op een voorstellingspagina in de agenda of de button webshop vanaf onze homepage).