En dan nu.... Het Programma voor komende zomer!!!

En dan nu.... Het Programma voor komende zomer!!!

vrijdag 7 februari 2020

De bomen vieren feest! Vier je mee?

Vanaf donderdag 6 februari wordt ons programma steeds meer bekend gemaakt, en de kaartverkoop (voor iedereen) start op zaterdag 14 maart (circa 10:00 uur)

PROGRAMMA 2020

Kersouwe Open Podium (15 mei)

Lebbis (23 mei)

Scherpzinnige ideeën, sterke analyses en inspirerende levenslessen van cabaretmeester Lebbis. Dit keer zet hij in op de ervaring. Iets meemaken wat mis zou kunnen gaan. Want wat als we dat eens omarmen. Wat als we inzien dat nou juist in dat misgaan we onszelf kunnen ontdekken.
Daar gaat ‘ie het over hebben. Met heel veel grappen natuurlijk.

Louise Korthals (29 mei)
Ze gromt, stampt, ontreddert en ontroert. En won afgelopen jaar een Poelifinario. Da's Brabants voor 'heeeeuuuul goed'.
Louise komt met muzikanten Erik Verwey en Mark van Bruggen. Samen gaan ze de muzikale confrontatie aan met alles. Zo schuurt ze langs rafelranden, schaduwkanten en zonovergoten momenten van mateloze levens en onbeperkte mogelijkheden. Waarom je hoofd boven water houden als je ook in bad kan liggen? Alles is er tenslotte. Toch?

Ellen ten Damme (30 mei)
We mogen weer op reis met Ellen! Ditmaal van Parijs naar Casablanca. Met haar achtkoppige superband brengt de topentertainer muziek van onder meer Charles Aznavour, Françoise Hardy en Edith Piaf, maar ook van Natacha Atlas, Fairuz, Indila, Rammstein en Josephine Baker. Een spannende mix van culturen: Français met een vleugje Arabique!

Handsome Poets (5 juni)
Iedereen herkent de eerste noten van Sky on Fire, de tune van de Olympische Spelen. Zonder vooropgezet plan hebben deze knappe mannen inmiddels een volgepropte prijzenkast en alle grote poppodia en festivals van Pinkpop tot Lowlands plat gespeeld. Maar uiteindelijk zijn en blijven de Handsome Poets gewoon die lieve schatten van tien jaar geleden, en gaan wij op 🗓5 juni een heerlijke avond met hen tegemoet!

Opera onder de Sterren (6 juni)
Een unieke operabeleving onder de Brabantse sterrenhemel. Vereniging Bossche Opera nam het initiatief voor deze heel bijzondere productie, waarbij ruim 150 (!) muzikanten en zangers ons openluchtpodium zullen betreden. Aria's, koorwerken, orkeststukken en... Cavalleria Rusticana van Pietro Mascagni. Voor de liefhebber én de 'to-be' liefhebber!

Dubbelcabaret: Maartje & Kine en Piepschuim (12 juni)
Grappen en muziek. Viool, accordeon, ukelele, banjo, basbalalaika, piano, autoharp, melodica, mondharmonica, klokkenspel en kazoo met de dames. Scherpe teksten en vrolijke sketches van de heerlijke mannen Cor en Robbert. Heel verantwoord om naar te kijken en nog beter om naar te luisteren. Ze veroveren je waar je bij staat. Allevier. Gegarandeerd.

Hippe Gasten (21 juni)
Vijf topmuzikanten met een voorliefde voor rockmuziek in een spiksplinternieuwe liveshow. Meeklappen, stampen, springen en dansen: geen concert om bij stil te zitten. Big in China en twee jaar geleden ook een gigantisch succes in ons openluchttheater. Komkommermaarbij dus op vaderdag (heb je meteen een mooi cadeau in the pocket!).

De Dijk (26 juni)
Introductie overbodig. Dit is zo’n avond waarvan je bij voorbaat al weet dat ‘ie retegoed gaat worden. We gaan dansen op de vulkaan. Met ons grote hart. Want we kunnen het niet alleen. Het gaat 26 juni gebeuren. En we doen samen het licht wel uit. Als het heel laat is...

Christel de Laat (27 juni)
Een thuiswedstrijd voor deze Schijndelse cabaretiere, die dit seizoen alle zalen uitverkocht met haar nieuwste voorstelling. En nu op naar de Kersouwe! Met veel vragen. Zekers. Waarom kussen we elkaar bij een ontmoeting drie keer? Waarom moeten we zoveel keuzes maken? Geen wereldproblemen maar alledaagse zaken die goed zijn voor een ongedwongen en ontspannen avondje lachen.

Kersouwe Jeugdproductie De Fantastelingen (première 1 juli)

Flip Noorman speelt Leonard Cohen (3 juli)
De eenmalige hommage aan zijn grootste inspiratiebron werd na vele verzoeken toch een theaterprogramma. Met originele liedjes van meester Cohen als een aantal vertalingen van zijn eigen hand. Kleinkunst-goeroe Jacques Klöters jubelde erover: ”leve Flip Cohen”. Dit wordt bijzonder!

Jubileumconcert 40 jaar Tilt & Friends (5 juli - middag)
5 jaar geleden hebben we zo genoten met z'n allen! Dat willen we graag nog eens met jullie over doen. Samen met een aantal 'oude bekende' vrienden van Tilt wordt het zeker te weten weer een mooi feestje.

Ilse DeLange (10 juli)
Vele hitsingels, #1 albums, eurovisie songfestival, coach, tv-programma: Ilse is een topper in het kwadraat. Terecht een vd grootse en meest gerespecteerde artiesten van ons kikkerlandje! Deze zomer dus een openluchttournee waaronder ook onze Kersouwe. Het wordt een feest der herkenning met grote en bekende hits, en veel nieuwe muziek oa van haar laatste roots-album Gravel & Dust. Ilse rules!

Youp & Matangi (12 juli - middag)
Teksten, oude en nieuwe liedjes van Youp🎤 in combinatie met het klassiek geluid van de strijkers van Matangi🎻. Meer dan bijzonder!

======================================================================
Voorstellingen voor kids in de zomervakantie => woensdagmiddag om 15.00u

22 juli: De Vijf Raven - Roosendaals Toneel
29 juli: Mad Science - Vuur & Ijs / Krachten van Lucht
5 augustus: Nuffe Tantes - Eenuf is Eenuf
12 augustus: VET Kindercabaret - Kapot Vet!
19 augustus: Peter Pan - Theatergroep Mariahout
======================================================================

Kersouwe Productie De Bende van Jan de Lichte (première 16 augustus)

Danny Vera (21 augustus)

Onvervalste rock-‘n-roll à la Roy Orbison, Chris Isaak en Elvis Presley. Met 'Roller Coaster' vestigde hij zijn naam definitief waarna vele grote uitverkochte zalen volgde.
Danny komt gewoon (weer) naar ons openluchttheater deze zomer en wij tellen de dagen alvast af!

Jan-Willem Rozenboom plays Schubert (28 augustus)
De bekende pianist van Guus Meeuwis gaat ons onder een fonkelende sterrenhemel tussen de bomen betoveren met klassieke stukken van en uitleg over de eerste romantische, Oostenrijkse componist Franz Schubert. Inclusief goddelijke vonk!

Dubbeltribute: Janis Joplin & CCR (4 september)
Er zijn veel liefhebbers van tribute bands. Heel veel. Want sommige artiesten zijn er nu eenmaal niet meer, maar hun muziek... ja, die blijft. En blijft. En wil je horen. Liefst live! Dus ook bij De Kersouwe deze zomer twee avonden bomvol tributes: op 4 september eren we Janis Joplin en Creedence Clearwater Revival (CCR) en op 19 september gaan we los op de waanzinnige klanken van Queen. We will rock you this summer!

Rockin' Wood (12 september)
De allergezelligste rocking-vakantie afterparty vier je ook dit jaar bij ons met Rockin’Wood: een mix van drie energieke bands afgetopt met goei volk en die vertrouwde top ambiance van de Kersouwe. Be there!
ps De line-up voor deze editie wordt binnenkort bekend gemaakt.

Suzan & Freek (18 september)
Nog voor hun hits Als Het Avond Is, Blauwe Dag en Deze Is Voor Mij waren Suzan & Freek al een live fenomeen. Met optredens op gerenommeerde festivals als Paaspop, Sziget en Concert at SEA bewezen zij de grote massa moeiteloos te kunnen raken. Na een uitverkochte clubtour in Nederland en België en het met platina bekroonde album Gedeeld Door Ons op zak, komen Suzan & Freek deze nazomer voor het eerst naar een aantal openluchttheaters waaronder dus onze Kersouwe.

Queen Tribute Avond | Crazy Little Things (19 september)
Er zijn veel liefhebbers van tribute bands. Heel veel. Want sommige artiesten zijn er nu eenmaal niet meer, maar hun muziek... ja, die blijft. En blijft. En wil je horen. Liefst live! Dus ook bij De Kersouwe deze zomer twee avonden bomvol tributes: op 4 september eren we Janis Joplin en Creedence Clearwater Revival (CCR) en op 19 september gaan we los op de waanzinnige klanken van Queen. We will rock you this summer!

more to come... blijf onze site en social kanalen in de gaten houden!