13 juli 2022

Kersouwe | Stijn en het Tijdfestijn (Jeugdtheatergroep)

seizoen 2022

Kersouwe | Stijn en het Tijdfestijn (Jeugdtheatergroep)

De voorstelling van 27 juli is uitverkocht. Voor 30 juli zijn op dit moment nog kaarten verkrijgbaar.

Opa is oud en gek, een rare kwibus en daarom moet hij naar villa ‘het laatste plekkie.’ Althans dat vinden de drie dochters. Kleinzoon Stijn denkt daar heel anders over. Opa is niet gek, hij is geniaal, de dochters hebben het alleen te druk met ruzie maken om dat te kunnen zien. Opa is zijn kakelende dochters meer dan zat en vandaag besluit hij om het tegendeel te gaan bewijzen. En dat zal tijd worden ook, want morgen om 8 uur wordt íe door de dochters naar ‘het laatste plekkie’ gebracht. 

En wat blijkt? Opa heeft in het geheim aan een tijdmachine gewerkt. Bovendien heeft de koning ‘de grote prijs van de wetenschap’ uitgeschreven. Er bestaat geen betere manier om te bewijzen dat opa alles behalve een rare kwibus is.  

De machine is klaar voor vertrek, en Stijn moet mee. Opa weet voor 50% zeker dat hij het doet, tijd dus om op avontuur te gaan. En zoals het bij avonturen gaat, moeten er wat mensen worden gered. Opa en Stijn raken verstrikt in een enorme toestand rondom een ontvoerde prinses, nonnen zonder huis, een hysterische koning en jaloerse monniken. Zet je schrap voor doldwaze taferelen in het prachtige theater van de Kersouwe! 

Alle leeftijden zijn welkom. De voorstelling duurt circa 2 x 45 minuten, dus qua spanningsboog raden we wel minimaal 3-4 jaar aan.
Entree is 5 Euro per persoon en we hebben ook een groepsticket voor 10 personen beschikbaar in de webshop (40 Euro - ideaal voor kinderfeestjes!).


Tekst: Michelle van Daalhoff
Regie: Kim van Kooij
Productieleider: Mieke Volk
 

Speeldata Stijn & Het Tijdfestijn
woensdagmiddag 13 juli (15u) | première 
woensdagmiddag 20 juli (15u)
zaterdagavond 23 juli (19u)
woensdagmiddag 27 juli (15u)
zaterdagmiddag 30 juli (15u)

Artwork
Ontwerp: Eveline van Rijbroek - Leefs Studio