15 juni 2024

Mark van de Veerdonk | Podiumbeest Ontsnapt!

Allerlaatste voorstelling

Mark van de Veerdonk | Podiumbeest Ontsnapt!

Kaartverkoop is op woensdag 20 december om 12.00 uur gestart

Het allerlaatste cabaretprogramma van Mark van de Veerdonk voor de allerlaatste keer te zien in onze Kersouwe!

In het jaar 1876 was hij winnaar van het Leids Cabaretfestival. Zijn hele verdere leven heeft hij gegeten van de lach, het applaus en alle aandacht. Gegroeid in het licht van de volgspot, heeft hij vele moordende recensies overleefd. Maar nu, duizenden voorstellingen verder, is Het Podiumbeest kaal, krom en versleten en wil hij eindelijk op weg naar de uitgang. Mocht hij die vinden, dan is hij vastbesloten de deur met een onvergetelijke KNAL achter zich dicht te smijten. Het zal niet onopgemerkt blijven! Maar gaat hem dat lukken? En zal dit solitaire zoogdier ook buiten zijn veilige leefgebied kunnen overleven, met weet ik hoeveel mensen met een jachtvergunning? 

Mark: "Toen ik hoorde dat ik mijn aller allerlaatste voorstelling in De Kersouwe mag gaan spelen, heb ik meteen een Heeswijks Bernebiertje opengetrokken. Afscheid nemen in mijn geboortedorp, en dan nog wel op de enige plek in Nederland waar ik al mijn 16 cabaretprogramma's heb gespeeld, sommige zelfs meerdere keren; een droom komt uit. 

In 1988 speelde ik er voor het eerst, ik schat voor 80 mensen. Herinneringen zat! In een hoosbui ben ik er eens gigantisch op mijn bek gegaan, tot ergernis van mijn technicus heb ik geaquajogd door de gracht, en ik heb tijdens een voorstelling zelfs enkele minuten vastgezeten in de achterbak van een auto, midden op het podium. Wie bedenkt ook zo'n opkomst? Het was genieten, vooraf, tijdens en oh ja, ook na de show. Het aantal nummers dat ik na afloop met de meezingband RUM heb meegezongen, benadert de Top 2000. 
 
De Kersouwe; mijn ouders hebben er allebei toneelgespeeld, oom Alberto was er een halve eeuw directeur, ome Jan hebben we er zelfs illegaal over het podium uitgestrooid, (een paar dagen later speelde ik boven op hem) en later heb ik nog meegeschreven aan twee stukken voor het toneelgezelschap van de Kersouwe. En dat ik op 15 juni aanstaande uitgerekend daar ...ehem ... laat ik maar ophouden, want ik word er bijna emotioneel van."
 
PODIUMBEEST ONTSNAPT! mag dan het allerlaatste cabaretprogramma van Mark van de Veerdonk worden, zijn handelsmerk blijft hetzelfde: een overdosis aan oneliners, anekdotes en prettig gestoorde meningen op een zalige hoop gegooid. En dat alles met zowaar een rooie draad! Ook in dit programma jakkert de Brabander weer lekker door in een ondenkbaar decor waar een doorsnee milieustraat zijn vingers bij aflikt. Na afloop rest maar één vraag: waarom zou hij in hemelsnaam stoppen? 
 

Speelduur: 2x 50 minuten met pauze

Techniek: Bart Reijnders

Genre Cabaret
Dag zaterdag 15 juni
Tijd 21:00
Locatie Het Groot
Prijs Reguliere Prijs: € 20,00
Bestel kaarten