11 juni 2022

Eric Vloeimans & Ravelli Brass

seizoen 2022

Eric Vloeimans & Ravelli Brass

De altijd vrolijke rasmuzikant Eric Vloeimans is komend Kersouweseizoen weer bij ons te bewonderen! Dit keer neemt de beroemde Brabantse trompettist het zevenkoppige koperensemble Ravelli Brass in zijn kielzog mee naar ons buitenpodium. Als dat geen feestje wordt....

Eric Vloeimans (1963) is een improviserend trompettist en componist die de term ‘jazz’ voor zijn muziek te beperkend vindt. Zijn werk wordt gekenmerkt door een melodische en lyrische kracht, en een karakteristiek, individueel geluid dat in de meer ingetogen stukken fluwelig of fluisterend wordt genoemd. Zijn motto is: ‘Ik maak muziek voor miljoenen, maar die heb ik nog niet allemaal bereikt’. Hij geeft daarbij echter nooit toe aan de smaak van het grote publiek, en blijft altijd zichzelf.  

De afgelopen jaren is Ravelli Brass, eerst onder andere namen, de samenwerking aangegaan met de bekendste Nederlandse trompetsolist van dit moment Eric Vloeimans, later aangevuld met topdrummer Arie den Boer. Deze unieke combinatie van klassieke en improviserende musici heeft inmiddels enkele zeer succesvolle producties met composities van Eric Vloeimans in een aantal concertzalen en op diverse andere podia gebracht. Inmiddels is er een cd uit deze samenwerking voortgekomen (2022). En deze zomer dus onze Kersouwe!