1 januari 0001

Code Rood

Kersouwe Theatergroep

Code Rood

Theatergroep Kersouwe is begin januari gestart met de voorbereidingen van een gloednieuwe, eigen muziektheaterproductie: Code Rood. Daarbij gaat de theatergroep een nieuw en spannend pad bewandelen. Voor de allereerste keer wordt er namelijk gestart met een script dat nog in ontwikkeling is. 

Over Code Rood 
Deze nieuwe muziektheaterproductie verkent de thema's van vertrek en aankomst, en de onverwachte wendingen die het leven kan nemen. We volgen een gezin dat weg wil, omdat het niet lukt om met elkaar gelukkig te worden. Ook zien we een gezin dat hierheen komt, omdat het elders niet meer kan: een gedwongen vertrek. Er zijn achterblijvers, en dat maakt dat ‘hier’ ook nog altijd verbonden is met ‘de andere plek’. Er zijn mensen ‘van boven’, er zijn mensen ‘van beneden’ en er is een zwervend gezin. Wanneer een onverwachte storm (code rood) verschillende levenspaden kruist en iedereen samen brengt, ontstaan er verhalen van hoop, uitdaging en menselijke connectie. 
Het wordt een productie met humor en muziek, gesitueerd in de tijd anno nu (2024). Met een modern decor en dito kostuums. Anneke Schröder tekent opnieuw voor de regie en sluit hiermee haar periode op de Kersouwe af. 

De première van Code Rood is gepland op zondagmiddag 11 augustus om 14.30u. Daarna zal er nog gespeeld worden voor publiek op:
-zaterdagavond 17 augustus om 20.30u
-zondagmiddag 18 augustus om 14.30u
-zaterdagavond 24 augustus om 20.30u
-zondagmiddag 25 augustus om 14.30u
-zaterdagavond 31 augustus om 20.30u
-zondagmiddag 1 september om 14.30u

De kaartverkoop voor Code Rood start op zaterdag 4 mei om 10.00 uur