45 Jaar Jeugdproductie!

45 Jaar Jeugdproductie!

maandag 24 juni 2024

Jeugdvoorstellngen zijn onlosmakelijk verbonden met natuurtheater de Kersouwe, al tientallen jaren. Al ruim voor de oprichting van de eigen jeugdtheatergroep in 1979 werden die voorstellingen ingekocht. Toen binnen het Kersouwe bestuur het idee ontstond om met een eigen groep te beginnen, zetten onder andere Ad Donkers en Bart van Schijndel daar hun schouders onder. De eerste jaren werden de voorstellingen op het grote toneel gespeeld, waarbij soms dankbaar gebruik werd gemaakt van het – niet altijd afgebouwde – decor van de grote productie. In 1979 werd de eerste jeugdvoorstelling gespeeld in het grote theater: 'Koning Tourmalijn verliest zijn pijn'.In 1990 kreeg de groep de beschikking over een eigen spelvloer, bij de Kersouwe ‘het kleine theater’ genoemd.   

We hebben bij de jeugd heel veel leuke voorstellingen gespeeld, niet alleen in ons eigen theater, maar ook in onder andere Berghem, Best, Mariahout en Luyksgestel. 
Dit jaar bestaat de jeugdtheatergroep van de Kersouwe 45 jaar. Hun voorstelling ‘Kleintje Heks!’ gaat in première op 26 juni

Je kunt op deze pagina terugkijken in onze rijke geschiedenis. Veel leesplezier!