Spelersgroep Natuurtheater de Kersouwe is weer van start

Spelersgroep Natuurtheater de Kersouwe is weer van start

jubileumvoorstelling alsnog op de planken

maandag 28 september 2020

De bende is terug! Natuurtheater de Kersouwe is onlangs gestart met de repetities voor de eigen theaterproductie. Jan de Lichte en zijn bende komen de Kersouwe onveilig maken. De uitgestelde jubileumvoorstelling komt namelijk in de zomer van 2021 alsnog op de planken, zo is de planning.

 

Na het succesvolle alternatieve Kersouwe Klein zomerprogramma, is dit najaar ook de spelersgroep weer in het theater te vinden. Zij staan te springen om weer een mooie familievoorstelling te brengen. Uiteraard zijn de repetities op basis van de geldende coronaregels vanuit het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Er wordt weer voorzichtig gespeeld, gedanst en gezongen in de Heeswijkse bossen. Maar de repetities zijn altijd buiten, spelers houden anderhalve meter afstand en het theater wordt extra veel schoongemaakt

 

Het verhaal

De Robin Hood van de lage landen, zoals Jan De Lichte ook wel wordt genoemd, strijdt in de 18de eeuw tegen de gevestigde orde. Het verschil tussen arm en rijk wordt steeds groter en de lijn tussen goed en kwaad steeds dunner. De Lichte probeert goed te doen, maar lukt dat ook? Een verhaal over liefde, vriendschap, angst, verlies en onvrede. Dit spektakel kun je alleen in het openluchttheater beleven!

 

Jubileum

Deze bijzondere voorstelling stond eigenlijk afgelopen zomer op de planning. Natuurtheater De Kersouwe bestond 75 jaar. Helaas gooide Corona roet in het eten en werden de jubileumactiviteiten grotendeels afgelast. Maar Jan de Lichte blijft! Deze zomer alsnog te bewonderen in de open lucht.