Schrijf je in voor Kersouwe Wintercurcus najaar 2024

Schrijf je in voor Kersouwe Wintercurcus najaar 2024

donderdag 19 september 2024

De Kersouwe organiseert dit jaar weer een Wintercursus op haar eigen locatie. Deze cursus omvat 9 woensdagavonden en wordt gegeven door theaterprofessionel Amé van Zutphen. 

Over de wintercursus
Geïnspireerd door de Kersouwe als historisch theater gaat Amé van Zutphen cursisten in 8 lessen meenemen op een reis door de tijd waar vanuit verschillende, toonaangevende momenten in de theatergeschiedenis verschillende onderdelen van spel onderzocht gaan worden. Bijvoorbeeld vanuit de tijd van de Grieken en Romeinen werken aan fysiek spel en in de tijd van Shakespeare met tekst en tekstanalyse. 

De lessen zijn geschikt voor spelers van allerlei verschillende achtergronden, of je nu al jaren op het podium staat of voor het eerst komt kijken. Acteren is niet alleen goed voor hardcore toneelspelers, maar je ook veel kan leren over jezelf als persoon, je lichaam, je stem en hoe je jezelf kan presenteren.

Over Amé van Zutphen
Amé is 26 jaar en afgelopen zomer afgestudeerd aan de Fontys Academy of the Arts in Tilburg. Vanuit haar opleiding heeft zij breed kennis mogen maken met het theatervak als regisseur, acteur en theater docent. Met deze kennis gaat zij nu andere spelers trainen. 

Praktisch
De lessen duren 2.5 uur en vinden plaats op 9 woensdagavonden op het terrein van de Kersouwe.
Data: 9-16-30 oktober, 6-13-20-27 november en 4 december
Kosten: 40 Euro per persoon
Inschrijven kan tot 1 oktober via dit formulier

 

We kijken er naar uit om je bij De Kersouwe te zien deze winter!