Overrompelende en invoelbare muziekproductie Code Rood in de Kersouwe

Overrompelende en invoelbare muziekproductie Code Rood in de Kersouwe

maandag 12 augustus 2024

HEESWIJK-DINTHER - Theatergroep De Kersouwe beleefde afgelopen zondag de première van hun gloednieuwe muziektheaterproductie Code Rood. Een muzikale theaterproductie over de grote maatschappelijke thema’s van dit moment. Wat als mensen van ‘daar’ naar hier komen? Wat voelen ‘zij’? Hoe reageren ‘wij’? Praten we met elkaar, of vooral over elkaar? Begrijpen we elkaar? Willen we elkaar wel begrijpen? In een buitensetting zoals je die enkel hier kan beleven, overrompelen de spelers het publiek met deze fantastisch invoelbare en actuele voorstelling.

Een zonnige dag en toch Code Rood in Natuurtheater De Kersouwe. Met het verhaal van drie gezinnen centraal. Een gezin wil van ‘hier’ naar ‘daar’. Een tweede gezin komt van ‘daar’ en is juist ‘hier’ aangekomen. Moet een plek zien te vinden en heeft heimwee. Een derde gezin zwerft. Vraagt zich hardop af of ze zich als vriend of vijand heeft te gedragen. Ze ontmoeten elkaar. Het gaat gepaard met onbegrip en ongemak. Herkenbaarheid ook. En de nodige humor niet te vergeten. De spanning loopt op. En dan volgt Code Rood… een hevige storm. En dat zet de boel compleet op z’n kop. Maar geeft ook hoop en een boodschap, die raakt.

Actueel en herkenbaar

Een uiterst actueel verhaal dat je aan het denken zet. Herkenbaar en confronterend ook. De verhoudingen tussen de groepen zijn direct zichtbaar, ook al heeft geen enkel personage een naam. Elke groep heeft een eigen kleurrijk kostuum, en de fantastische sfeermuziek van de live-band aangevuld met sterkte vocalen raakt direct de juiste sfeer. De goede choreografie versterkt dit. En een extra compliment voor de techniek, want iedereen is – ondanks het grote speelveld – heel goed te verstaan.  
Groot applaus voor regisseur Anneke Schröder, en alle betrokken spelers en medewerkers om dit zo voor elkaar te krijgen. 
Er rest maar één ding. Ga naar Code Rood toe en beleef deze broodnodige voorstelling mee. 

Meer informatie
Code Rood is de komende drie weekenden nog te zien in de Heeswijkse bossen. Op zaterdagavond 17, 24 en 31 augustus om 20:30 uur en op zondagmiddag 18 en 25 augustus en 1 september om 14:30 uur. 
Meer informatie en tickets zijn beschikbaar via www.kersouwe.nl.

Foto: Jos Kaldenhoven

Foto-reportage (zie onder) van Mooi Kersouwe fotograaf Bert

Actueel en herkenbaar