Natuurtheater de Kersouwe verzet eigen theaterproducties naar 2021

Natuurtheater de Kersouwe verzet eigen theaterproducties naar 2021

zondag 29 maart 2020

De geplande Kersouweproducties van 2020 ‘De Bende van Jan de Lichte’ en ‘De Fantastelingen’ zijn in verband met het coronavirus voor komende zomer helaas gecanceld. Beide producties zullen verschoven worden naar 2021, zo heeft het natuurtheater besloten.

Voorzitter Pieter-Jan van Hoof: “Het repetitieproces voor beide producties ligt op dit moment uiteraard stil en het is onzeker of er na 1 juni weer repetities mogen plaatsvinden. Dat betekent dat er te weinig tijd is om deze zomer kwalitatief goede voorstellingen neer te zetten. De beslissing om te cancellen is lastig, maar geeft ook rust en duidelijkheid. We weten waar we aan toe zijn, en concentreren ons nu op wat wezenlijk is: de gezondheid van onszelf en de mensen om ons heen. Het vele werk dat al verzet is door Kersouwenaren, is gelukkig niet voor niets. Beide producties schuiven we door naar 2021, en daarmee ook onze 75-jarige jubileumactiviteiten. Die leggen we nu in de la, en halen we er straks weer uit. Om er dan straks een fantastisch theaterfeest van te maken met z’n allen.”

Naast de theaterproducties zal ook het klassentheater voor de basisscholen dit jaar niet plaats vinden in De Kersouwe. De geplande evenementen van externe artiesten zijn tot 1 juni afgelast. Waar mogelijk worden deze voorstellingen verzet. Zo zal het optreden van Ellen ten Damme nu op zaterdag 26 september plaats vinden. Voor Louise Korthals wordt nog een nieuwe datum gezocht. Het optreden van Lebbis op 23 mei vervalt.

Voor alle evenementen volgt De Kersouwe uiteraard de richtlijnen van het RIVM en de overheid. Bij aanpassingen zal het Natuurtheater steeds de bezoekers van deze voorstellingen persoonlijk op de hoogte brengen. Daarnaast zijn alle wijzigingen steeds op de website en social kanalen te vinden.