Natuurtheater de Kersouwe opent theaterseizoen met Thijs van de Meeberg en Open Podium

Natuurtheater de Kersouwe opent theaterseizoen met Thijs van de Meeberg en Open Podium

maandag 13 mei 2024

Vanaf vrijdag 17 mei zijn de poorten van De Kersouwe weer geopend voor een nieuw, gezellig en sfeervol theaterseizoen in de open lucht. Cabaretier Thijs van de Meeberg zal die eerste avond het buitenpodium van het bekende natuurtheater in Heeswijk-Dinther betreden. Een dag later op zaterdag 18 mei is het de beurt aan regionaal talent tijdens het jaarlijkse, zeer succesvolle Kersouwe Open Podium.

Thijs van de Meeberg
De Brabantse cabaretier Thijs van de Meeberg (1988) studeerde in 2014 af aan de Koningstheateracademie in Den Bosch en won het jaar daarna de jury- en publieksprijs op het Leids Cabaret Festival met zijn eerste voorstelling ‘Vleesgeworden’. Inmiddels tourt hij met alweer zijn vierde solovoorstelling ‘Met de beste bedoelingen’ door het hele land. Deze voorstelling speelt Thijs voor de laatste keer dit theaterseizoen in De Kersouwe. De theaterkrant over deze voorstelling: ““Met zijn aanstekelijke theatergekte laat Van de Meeberg de toeschouwer alle hoeken van zijn bizarre verjaardagsverslag zien – van aanloop tot afloop”. Hij wordt geroemd om zijn slimme verhaalstructuur en grote improvisatietalent. Een sympathieke, oprechte en vurige cabaretier die zijn publiek de hele avond blijft verrassen. Wel met een disclaimer: hij lijkt de ideale schoonzoon, maar is stiekem een losgeslagen idioot. Kaarten voor Thijs op 17 mei zijn nog beschikbaar via de website van De Kersouwe. 

Kersouwe Open Podium
Zaterdag 18 mei vanaf 20.30 uur is het weer tijd voor Kersouwe Open Podium. Dat betekent, dat iedereen kan genieten van (amateur)talent uit de regio. En dat blijken er elk jaar weer veel te zijn. Jonge of oudere muzikanten in de dop; solo, als duo of groep. Een koor, een rapper of cabarettalent. Het kan zo maar voorbijkomen deze avond. Wie er precies optreedt, is altijd een verrassing. De presentatie is in handen van Heleen van de Veerdonk en zoals altijd is de toegang voor deze avond gratis. Het is wel aan te raden om gratis kaarten te reserveren, want vol = vol. 

Na dit weekend is het vrijwel elk weekend raak met optredens in De Kersouwe op vrijdag- en/of zaterdagavond. De complete theateragenda is te vinden op www.kersouwe.nl