Natuurtheater de Kersouwe kijkt hoopvol uit naar nieuw theaterseizoen

Natuurtheater de Kersouwe kijkt hoopvol uit naar nieuw theaterseizoen

woensdag 5 mei 2021

Een zomeravond met theater, cabaret of live-muziek in de Kersouwse bossen. Velen kunnen niet wachten om weer te genieten van het gevarieerde en uitgebreide theaterprogramma van Natuurtheater de Kersouwe. Hopelijk kan het openluchttheater medio juni haar poorten weer openen.

Het Kersouweseizoen start - zoals het er nu naar uitziet - op zaterdag 12 juni om 21u met vierdubbelcabaret. De twee cabaretduo's Maartje & Kine en Piepschuim zullen dan het Kersouweseizoen openen. Daarnaast zal kinderpopgroep Hippe Gasten op zondagmiddag 20 juni een stoer Vaderdagconcert geven, en maakt de Schijndelse cabaretiere Christel de Laat het weekend daarna - voor de allereerste keer - haar opwachting op het Kersouwse buitenpodium.

Aanpassingen
Afgelopen jaar is een groot gedeelte van het theaterprogramma verzet van 2020 naar 2021. En ook dit jaar ontkomt De Kersouwe er niet aan om een aantal optredens aan te passen in verband met de huidige maatregelen rondom corona. Zo is het optreden van MAAN verzet van eind mei naar 2 oktober. Daarnaast zullen de optredens van Handsome Poets, CCR & Janis Joplin Dubbeltribute, De Dijk en Tilt nog iets langer op zich laten wachten. Voor deze artiesten is nu een datum in 2022 gevonden. De verwachting is tevens dat het optreden van Ilse DeLange (10 juli) ook op een later tijdstip zal plaats vinden.

De actuele Kersouwe-agenda is steeds op www.kersouwe.nl te vinden en bezoekers met kaarten voor een aangepaste voorstelling ontvangen hierover steeds per e-mail persoonlijk bericht.

Wat wél kan
Het openluchttheater blijft uiteraard steeds kijken naar wat wél kan, en heeft vooralsnog nog steeds een dijk van een theaterprogramma tot het eerste weekend van oktober op de planning. Met het ‘zwaartepunt’ van 16 (!) geplande optredens nu in september, waaronder een aantal uitvoeringen van ‘De Bende van Jan de Lichte’ (Kersouwe theatergroep), Danny Vera en Suzan & Freek (beiden uitverkocht) en het festival Rockin’ Wood.

Jeugd
Ook voor de jeugdige bezoekers staat er veel moois op stapel. Naast de Kersouwe jeugdtheaterproductie ‘De Fantastelingen’ (première 14 juli) is er in de zomervakantie weer elke woensdagmiddag een jeugdvoorstelling geprogrammeerd. Wat te denken van VET Kindercabaret, Nuffe Tantes en Mad Science? Met de kindvriendelijke prijs van 5 Euro voor een kaartje een perfecte zomervakantie-activiteit voor het hele gezin.

Reserveren

Op de Kersouwe website (www.kersouwe.nl) kunnen kaarten gereserveerd worden voor alle niet-uitverkochte voorstellingen. Daarnaast zullen er nog drie nieuwe voorstellingen bijkomen, die binnenkort in de verkoop gaan. Zo is er eind juli nog een zomeravond met Guido Weijers gepland, plus twee extra cabaretavonden in september.
Bij alle voorstellingen in juni, juli en augustus gaat het theater vooralsnog uit van de 1,5-meter regeling en zal daar de kaartverkoop qua maximum aantal bezoekers ook op aanpassen.