Kersouwe wint Epidaurusprijs voor meest innovatieve Openluchttheater

Kersouwe wint Epidaurusprijs voor meest innovatieve Openluchttheater

zaterdag 2 november 2019

Natuurtheater de Kersouwe is afgelopen weekend verkozen tot meest innovatieve openluchttheater van Nederland en won daarmee de Epidaurus-prijs. De uitreiking van deze verkiezing vond plaats tijdens de Jaardag van OPENLUCHTTHEATERS.NL; de Vereniging van Nederlandse Openluchttheaters.

De Kersouwe won deze felbegeerde Epidaurus-prijs met de wijze waarop het theater dit seizoen is overgestapt op het gebruik van herbruikbare glazen. Met deze innovatie liet De Kersouwe de andere genomineerden Openluchttheater Cabrio uit Soest en Bostheater Ommen achter zich.

Dit seizoen is het natuurtheater gestart met het gebruik van recyclebare bekers bij activiteiten. Er is voor gekozen om geen statiegeld te heffen op bekers, maar uit te gaan van vertrouwen bij bezoekers dat de bekers gewoon netjes worden terug gebracht. En die insteek is geslaagd. Na afloop van de voorstelling nemen bezoekers de bekers mee terug naar de bar, of laten ze ze achter in de bakken achter bij de tribune. Na een succesvolle introductie dit jaar zullen de herbruikbare bekers in 2020 - als het theater 75 jaar bestaat - bij alle voorstellingen gebruikt worden. 

Over de Epidaurus-prijs
Deze prijs wordt jaarlijks toegekend het meest innovatieve openluchttheater met doel nieuwe initiatieven te stimuleren en de theaters uit te dagen hun innovaties te delen. De prijs is vernoemd naar het best bewaarde openluchttheater uit de Griekse oudheid; het theater van Epidaurus.

Over OPENLUCHTTHEATERS.NL
Bij de vereniging van Nederlandse Openluchttheaters zijn 41 theaters aangesloten. Dit seizoen ontvingen zij samen ruim 452.000 bezoekers verdeeld over 817 voorstellingen. Hiermee werd het record aantal van vorig jaar verbeterd en het lijkt erop dat deze groei zich komende jaren nog gaat voortzetten.