Kersouwe komt deze zomer met bijzondere en krachtige eigen theaterproducties

Kersouwe komt deze zomer met bijzondere en krachtige eigen theaterproducties

maandag 24 april 2023

De eerste zonnestralen laten zich zien en dat kan maar één ding betekenen: het nieuwe openluchttheaterseizoen staat voor de deur. Bij Natuurtheater de Kersouwe zijn de eigen theatergroepen alweer druk aan het repeteren. Dit jaar kun je genieten van twee totaal verschillende voorstellingen met één belangrijke overeenkomst, een vrouw in de hoofdrol. 

In de Heeswijkse bossen is de winterrust allang weer voorbij. De eigen theatergroepen zijn er wekelijks te vinden om te repeteren voor hun voorstellingen deze zomer. Er klinkt muziek, getimmer, gerommel en gelach. De enthousiaste spelers en medewerkers achter de schermen geven de Kersouwe een uniek karakter. 

De humor in Roodkapje 
De jeugdtheatergroep speelt dit jaar Roodkapje, een bekend verhaal met een nieuwe invalshoek. Op haar avontuur ontmoet Roodkapje wolven die niet stoer zijn, kabouters die niet klein zijn en een elfje dat twaalfje wordt genoemd. Verder is er sprake van een bezorgde moeder, een bange ‘meneer agent,’ een oma met een jachtgeweer en nog heel veel meer. Deze kindervoorstelling – die ook leuk is voor volwassenen – gaat over niet kunnen of willen zijn wat je ‘hoort’ te zijn en dat is knap lastig… 

De kracht van Jeanne d’Arc
De theatergroep stort zich dit jaar in het leven van Jeanne d’Arc. Een bekende legende met een minder bekend verhaal. Want wat gebeurde er voordat Jeanne aan haar dramatische einde kwam op de brandstapel? Hoe werd zij de Franse leidster van de oorlog tegen de Engelse in een tijd waarin vrouwen slechts een bijrol hadden? Jeanne d’Arc is een verhaal over een dappere vrouw die tegen wil en dank voorgaat in de strijd. Haar pure kracht komt vanuit haar diepste onderbewustzijn. Een kracht die mensen inspireert. In dit klassieke Kersouwe stuk, met zang, massascenes en het nodige spektakel, leer je de kracht van Jeanne kennen. 

Zomers genieten
De première van Roodkapje is op woensdag 5 juli in Natuurtheater de Kersouwe. Daarna is deze voorstelling nog verschillende keren te zien bij de Kersouwe en in andere natuurtheaters in Brabant. Zondag 20 augustus is de première van Jeanne d’Arc. Gevolgd door nog zes voorstellingen (zaterdag en zondag) in augustus en september.  

Tijdens de zomervakantie is er elke woensdagmiddag om 15 uur een jeugdvoorstelling te zien. Onder andere De Kleine Prins, Repelsteeltje en Tarzan komen naar de Kersouwe deze zomer. Deze voorstellingen zijn leuk voor jong en oud. 

 

De kaartverkoop voor de eigen theaterproducties en de jeugdvoorstellingen in de zomer start op zaterdag 29 april om 10.00 uur via de webshop op deze site.

Meer info over onze jeugdtheatergroep vind je via deze link
Meer info over onze theatergroep vind je via deze link