Kersouwe brengt het meeslepende verhaal van Jeanne d’Arc

Kersouwe brengt het meeslepende verhaal van Jeanne d’Arc

dinsdag 15 augustus 2023

HEESWIJK-DINTHER - Theatergroep De Kersouwe brengt deze zomer het meeslepende verhaal van Jeanne d’Arc. De voorstelling gaat op zondag 20 augustus in première in het openluchttheater in Heeswijk-Dinther.  

Jeanne d’Arc vertelt het verhaal van een jonge vrouw die haar weg weet te vinden van het platteland naar Reims. Hoe werd zij de Franse leidster van de oorlog tegen de Engelse in een tijd dat vrouwen slechts een bijrol hadden? Waarom volgden de mensen haar in haar strijd? Velen kennen het tragische einde van Jeanne d’Arc, alleen haar weg hier naartoe is minder bekend. Haar verhaal gaat over hoop en vertrouwen, maar ook over tegenslag en verraad. 

Tijdloos
Het verhaal van Jeanne d’Arc werd speciaal voor De Kersouwe herschreven door schrijver Lotte Lola Vermeer. De regie is in handen van Anneke Schröder. Het verhaal speelde zich zeshonderd jaar geleden af. In een hele boel aspecten is het tijdloos en daarmee nu nog steeds van belang. “Daarom vind ik het extra bijzonder dat we dit verhaal samen gaan vertellen”, vertelt Lara van Bommel (23) die de rol van Jeanne d’Arc speelt. 

Het verhaal van Jeanne d’Arc past perfect bij de sfeer in het bijzondere openluchttheater. Live muziek, onder leiding van Harry Hendriks, neemt je mee in het verhaal. Het geheel van spel, zang en dans komt samen in het historische decor van het theater. De mooie kostuums maken het plaatje compleet. 

Meer informatie over de voorstellingen
Jeanne d’Arc is de 77ste muziektheaterproductie van Theatergroep de Kersouwe. Elk jaar komt de Heeswijkse club met een eigen productie. De première van Jeanne d’Arc is te zien op 20 augustus om 14.30 uur. Daarna volgen er nog voorstellingen op zaterdagavond 26 augustus, 2 en 9 september om 20:30 uur en op zondagmiddag 27 augustus, 3 en 10 september om 14:30 uur. Tickets zijn beschikbaar via DEZE LINK