Gloednieuwe jeugdtheaterproductie De Fantastelingen deze zomer

Gloednieuwe jeugdtheaterproductie De Fantastelingen deze zomer

zondag 4 juli 2021

Vanaf woensdag 14 juli brengt jeugdtheatergroep van De Kersouwe acht keer de gloednieuwe voorstelling De Fantastelingen in de bossen van het Heeswijkse natuurtheater. Een lieve, spannende en vrolijke voorstelling voor de hele familie. De jeugdtheatergroep staat te trappelen om deze Kersouweproductie - geschreven door Michelle van Daalhoff en geregisseerd door Kim van Kooij – voor publiek te mogen gaan spelen.

 

Extra lange voorbereiding
De Fantastelingen was in eerste instantie gepland voor juli 2020. De spelers maakten in januari vorig jaar al kennis met regisseur Kim en de repetities op het terrein van De Kersouwe waren ook zoals normaal gestart. Ook werd al nagedacht over het decor en kostuums, zoals altijd bedacht en gemaakt door medewerkers van het theater. Corona maakte dat het repetitieproces stil kwam te liggen, en later werd besloten om de voorstellingen door te schuiven naar 2021. Dat maakte dat er dit keer een extra lange voorbereidingstijd was en in de eerste maanden van 2021 veel repetities met alle spelers thuis voor hun computerscherm.
Gelukkig heeft de jeugdtheatergroep de laatste tijd coronaproof op locatie kunnen repeteren, en staat de voorstelling en alle zaken eromheen -  decor, kostuums, poster, grime, techniek - nu als een huis!

Over De Fantastelingen
Ergens in een koninkrijk woont een meisje. Marietje is haar naam. Op het eerste gezicht een doodnormaal kind. Ondernemend, nieuwsgierig een tikje ondeugend. Maar in dit koninkrijk is dat dus niet normaal. In dit koninkrijk doe je zoals het hoort. Je doet niet gek, draagt geen kleur, poetst 2x per dag je tanden en je luistert altijd naar je ouders. Want raar doen is levensgevaarlijk. Dan komt de ‘Grote zwarte zwaluw.’ Of tenminste, dat zeggen de ministers. En daarom deelt de koningin normaalpunten uit en eet iedereen op zondag witte boterhammen met appelstroop. Marietje vindt dit raar, waarom moet alles zo normaal? En wat heeft de ‘Grote zwarte zwaluw’ hier dan mee te maken?

Marietjes nieuwsgierigheid brengt haar in het waanwoud, daar wonen de Fantastelingen. Een kleurrijk clubje dat het niet zo moet hebben van ‘hoe het hoort.’


Kaartverkoop
In verband met de nu geldende coronamaatregelen zijn er per voorstelling 300 kaarten beschikbaar, en zijn er uitsluitend van de website van De Kersouwe (www.kersouwe.nl) kaarten te bestellen. Er is dit jaar dus geen kaartverkoop bij de ingang van het natuurtheater.
De Fantastelingen is te zien op 14, 21, 24, 28, 29 en 31 juli. Op 28 en 31 juli zijn er zelfs 2 voorstellingen op een dag (15:00u & 19:00u). Alle data en tijden zijn ook te vinden op de Kersouwe website.
En een leuk extraatje voor alle bezoekers van De Fantastelingen. Zij krijgen dit jaar als jubileumcadeautje (Kersouwe 75 jaar +1) het gratis Kersouwe magazine uitgereikt. Hierin is ook veel leuke achtergrondinformatie over de Fantastelingen te vinden!