Een Nieuw Avontuur bij De Kersouwe: ontdek Code Rood!

Een Nieuw Avontuur bij De Kersouwe: ontdek Code Rood!

woensdag 29 november 2023

Over mensen van hier en mensen van daar

Theatergroep Kersouwe gaat begin januari starten met de voorbereidingen van een gloednieuwe, eigen muziektheaterproductie: Code Rood. Daarbij gaat de theatergroep een nieuw en spannend pad bewandelen. Voor de allereerste keer wordt er namelijk gestart met een script dat nog in ontwikkeling is. Op woensdagavond 13 december om 20.00 uur is de open informatieavond rondom Code Rood bij de Kersouwe. Iedereen die meer wil weten over deze productie of interesse heeft aan te sluiten als speler en/of medewerker achter de schermen, is van harte welkom deze avond. 

Het raamwerk en de kern van Code Rood staan en zijn geschreven door Corinne Heyrman. Zo is het stuk voor circa 75 procent af. De resterende scènes worden samen met de spelers ingevuld door middel van spelopdrachten en improvisaties. Op dit manier krijgen spelers de unieke kans om zelf invloed uit te oefenen op de uiteindelijke vorm van het stuk. Een dynamisch en interactief proces, waarbij ieders input en creativiteit gebruikt kan worden.  

Over Code Rood 
Deze nieuwe muziektheaterproductie verkent de thema's van vertrek en aankomst, en de onverwachte wendingen die het leven kan nemen. We volgen een gezin dat weg wil, omdat het niet lukt om met elkaar gelukkig te worden. Ook zien we een gezin dat hierheen komt, omdat het elders niet meer kan: een gedwongen vertrek. Er zijn achterblijvers, en dat maakt dat ‘hier’ ook nog altijd verbonden is met ‘de andere plek’. Er zijn mensen ‘van boven’, er zijn mensen ‘van beneden’ en er is een zwervend gezin. Wanneer een onverwachte storm (code rood) verschillende levenspaden kruist en iedereen samen brengt, ontstaan er verhalen van hoop, uitdaging en menselijke connectie. 
Het wordt een productie met humor en muziek, gesitueerd in de tijd anno nu (2024). Met een modern decor en dito kostuums. Anneke Schröder tekent opnieuw voor de regie en sluit hiermee haar periode op de Kersouwe af. 
 

Doe mee! 
Bij de Kersouwe is ruimte voor iedereen. Van ervaren spelers tot enthousiaste nieuwkomers. Uiteraard geldt dit ook voor alle andere disciplines rondom deze Kersouweproductie. Denk aan decorbouwers, kledingmakers, technici, grimeurs en publiciteitsmedewerkers. De Kersouwe kijkt er naar uit om gezamenlijk een mooie voorstelling neer te zetten waarbij iedereen zijn of haar eigen inbreng terug kan zien.

De repetities van de Kersouwe theatergroep zijn altijd op woensdagavond en zaterdagmorgen. De première van Code Rood is gepland op zondagmiddag 11 augustus en daarna zal er nog gespeeld worden voor publiek op 17, 18, 24, 25, 31 augustus en 1 september (zaterdagavond en zondagmiddag). 

De informatieavond op 13 december op Natuurtheater De Kersouwe in Heeswijk-Dinther is gratis toegankelijk en aanmelden is niet nodig. Parkeren is mogelijk in het zogeheten artiestenlaantje (slagboom aan heibloemsedijk vlakbij kersouwelaan) of aan de andere zijde van het terrein (zandpad halverwege kersouwelaan). 

Graag tot dan!

wil je je inschrijven? Dat kan via dit formulier
het repetitieschema open je via deze link