Allerlaatste optreden Mark van de Veerdonk in De Kersouwe

Allerlaatste optreden Mark van de Veerdonk in De Kersouwe

maandag 10 juni 2024
Aankomende zaterdagavond 15 juni is het zo ver. Dan speelt de Slabroekse cabaretier Mark van de Veerdonk - geboren in Heeswijk-Dinther - zijn allerallerlaatste voorstelling in Natuurtheater de Kersouwe.
 
Het gaat er toch van komen: Cabaretier Mark van de Veerdonk hangt zijn zendmicrofoon aan de wilgen. En wel op 15 juni in de Heeswijkse bossen. Met dit optreden van zijn laatste programma 'Podiumbeest Ontstapt!' sluit hij een carrière van ruim 40 jaar definitief af. Wat het precies wordt? In deze allerlaatste show toont hij weer het bekende Veerdonkrecept: maffe verdraaiingen, een overdosis aan oneliners, jeugdherinneringen, anekdotes en prettig gestoorde meningen op een zalige hoop gegooid. En dat alles met zowaar weer een rooie draad. Ook in dit programma jakkert hij weer lekker door in een ondenkbaar decor waar een doorsnee milieustraat zijn vingers bij aflikt. Na afloop rest maar één vraag: waarom zou hij in hemelsnaam stoppen?
 
Mark: "In 1988 speelde ik voor het eerst in De Kersouwe, ik schat voor 80 mensen. Herinneringen zat! In een hoosbui ben ik er eens gigantisch op mijn bek gegaan, tot ergernis van mijn technicus heb ik geaquajogd door de gracht, en ik heb tijdens een voorstelling zelfs enkele minuten vastgezeten in de achterbak van een auto, midden op het podium. Wie bedenkt ook zo'n opkomst? Het was genieten, vooraf, tijdens en oh ja, ook na de show. Het aantal nummers dat ik na afloop met de meezingband RUM heb meegezongen, benadert de Top 2000.
 

Ook dit keer zal band RUM na het optreden van Mark een laatste keer zijn afterparty verzorgen. 
De avond is inmiddels uitverkocht. Veel plezier gewenst aan alle geluksvogels met kaarten.