Kersouwe Winter | stageopdracht Amé

Kersouwe Winter | stageopdracht Amé

Kersouwespeler Amé van Zutphen heeft dit najaar een stageplek bij onze Kersouwe. Als onderdeel van deze stage gaat ze een wintercursus en een theaterproductie organiseren. Kersouwenaren (en andere belangstellenden) zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen.

Amé stelt zich voor
Een aantal van jullie kennen mij al van onze eigen theaterproductie, maar ik zal me toch even voorstellen! Ik ben Amé van Zutphen, 24 jaar en ik studeer aan de academie voor theater in Tilburg, een driepijleropleiding (acteren, regisseren en doceren). Ik speel zelf pas twee seizoenen mee, maar kom al bij de Kersouwe kijken sinds ik een klein meisje ben. De sfeer, de omgeving en de mensen als ook de prachtige producties hebben mij helemaal ingepakt. Toen het tijd werd om een stageplek te zoeken, was er voor mij eigenlijk maar één keus: ik wil hier theater gaan maken. En dat is gelukt! Ik mag binnen mijn derdejaars stage aan de slag met een wintercursus en een wintervoorstelling. En daar heb ik jullie hard bij nodig! 

Op zoek naar spelers voor wintervoorstelling
Ik ben op zoek naar spelers, die met mij samen de uitdaging aan willen gaan om het buitentheater een keer niet enkel te beperken tot het zomerseizoen. De voorstelling speelt namelijk in december. Ik wil met jullie een whodunnit (denk aan Cluedo) gaan maken, gebaseerd op het verhaal van Murder on the Orient Express van Agatha Christie. 

13 onbekenden die samengebracht worden door een gezamenlijk reisdoel, tot er een gruwelijke moord plaatsvindt. Iedereen heeft een motief. Iedereen is verdacht. Maar wie heeft het gedaan? 

Wintercursus
MAAR dat is niet het enige! Naast de voorstelling gaat de (voor sommigen al bekende) wintercursus terugkomen. Als onderdeel van mijn stage zal ik deze cursus geven. Deze zal bestaan uit een lessenreeks van 5 keer waarin we ingaan op spelverdieping en de achterliggende theorieën. 


Geïnteresseerd? Dit is hoe het werkt

Informatieochtend
Op zaterdag 24 september is een informatieochtend waarin alles uitgelegd wordt en waarna je je kan inschrijven. Je kunt je inschrijven voor de cursusreeks, de voorstelling of allebei. De eerste spelersbijeenkomst voor de wintervoorstelling is op woensdag 28 september en de eerste cursusles vindt plaats op zaterdag 1 oktober op De Kersouwe.

Weet je al zeker, dat je mee wilt doen? 
Je kunt je ook nu al inschrijven via DEZE LINK
 

Over de wintercursus
- De lessen zijn open voor iedereen en vinden plaats op 1 en 19 oktober, 5 en 16 november en 3 december. Dit zijn dus 3 zaterdagen en 2 woensdagen.
- Als je je opgeeft, wordt er van je verwacht dat je er alle 5 lessen bij bent (omstandigheden daargelaten).

Over de wintervoorstelling
We repeteren voor de voorstelling op woensdagen en zaterdagen. Een repetitieschema krijg je bij de kick-off uitgedeeld. We repeteren niet in de herfstvakantie. Belangrijk: we gaan van start op woensdag 28 september. 
- De voorstelling speelt in het weekend (misschien 2 weekenden) voor de kerstvakantie en zal ongeveer een uur tot anderhalf uur duren. De exacte speeldagen en tijden volgen. We denken in ieder geval aan 17 en 18 december.
- Ook voor de wintervoorstelling geldt dat als je je inschrijft, verwacht wordt dat je aanwezig bent. Het is een relatief kleine groep en we moeten het echt samen doen.
- Omdat er beperkte tijd is om een voorstelling te maken, kan er niet met een grote groep gewerkt worden. Daarom zullen er audities gehouden worden, waarbij dus niet iedereen uiteindelijk kan meespelen.

Tot slot: Iedereen is welkom om te auditeren voor de wintervoorstelling of deel te nemen aan de wintercursus, ongeacht eerdere (spel)ervaring. 
Zoals eerder aangegeven; beiden zijn onderdeel van mijn derdejaars stage dus dit is voor mij onderdeel van mijn leerproces op de academie. Ik word hierin begeleid door Rick Hooijberg. Het staat verder inhoudelijk los van de andere Kersouwe-activiteiten. 

Je hoeft je niet in te schrijven voor de informatieochtend op 24 september. We beginnen om 10:00 op De Kersouwe.
Ben je benieuwd geworden wat dit nu allemaal in gaat houden? Kom langs!
 
Hopelijk tot dan!
Amé

ps voor eventuele vragen kun je mij mailen op: amev.z@icloud.com

1417