Kersouwe in Beeld

Kersouwe in Beeld

Lees hier meer over de mensen voor én achter de schermen bij Natuurtheater De Kersouwe

1650

De decorploeg in beeld

‘KOFFIE!’ De decorbouwers verzamelen zich aan de iconische felgekleurde picknickbanken voor de kantine van de Kersouwe. Een welverdiend bakkie pleur. Het is half 11 op zaterdagochtend en de dames en heren hebben er al een paar uur klussen opzitten.

Lekker buiten in het bos bouwen aan de meest bijzondere en ingenieuze bouwwerken, daar doen ze het voor. Wat het zo leuk maakt? De mensen. Daar zijn de bouwers - een club van een man of twintig - het over eens. “Iedereen heeft zijn of haar eigen kwaliteiten. De een heeft een echt timmermansoog terwijl de ander beter is met lassen of schilderen. Samen vormen we een goed team. Heb je hulp nodig of weet je iets niet? Dan staat er meteen iemand klaar om je te helpen. Zo leer je ook nog eens wat”, zegt Bas van Boxtel.

Naast hem zit Toon Toebast. Hij hoeft niet lang na te denken over het antwoord op de vraag: waar ben je nou het mees trots op? “Die keer dat we de Notre Dame na gingen bouwen (voor onze eigen productie De klokkenluider van de Notre Dame in 2015). Het was mijn eerste jaar in de decorploeg en dat was ook meteen het hoogste decor dat ooit op de Kersouwe gebouwd is.” Inmiddels is hij een vertrouwd gezicht binnen de club. “Het is elk jaar een verrassing wat we gaan maken, het blijft leuk. Elk decor is anders, ideeën zijn er in overvloed. Dan gaan we weer krijgen hoe we er samen iets moois van kunnen maken.” 

De decorploeg in beeld