Nieuwste jeugdtheaterproductie Stijn en het Tijdfestijn vanaf 13 juli te zien in De Kersouwe

Nieuwste jeugdtheaterproductie Stijn en het Tijdfestijn vanaf 13 juli te zien in De Kersouwe

maandag 27 juni 2022

HEESWIJK – Stijn en Het Tijdfestijn is de nieuwe productie van de jeugdtheatergroep Kersouwe. Mieke Volk uit Heeswijk staat als speler te popelen om op 13 juli de première te spelen. Zij speelt al heel wat jaren theater bij de jeugd. Zij heeft de rol van een van de drie verhalenvertellers, of – zoals het in het stuk heet – de storybuilders. Zij vertelt: “Ik vind het heel tof om samen met twee andere kanjers het verhaal te mogen ‘verzinnen’ op het podium. En daar hoort natuurlijk bij dat ik het hele stuk kan zien omdat we steeds op het podium zijn!”

Het verhaal
Regisseur Kim van Kooij somt op: “Opa is oud en gek, een rare kwibus en daarom moet hij naar villa ‘het laatste plekkie.’ Althans dat vinden de drie dochters. Kleinzoon Stijn denkt daar heel anders over. Opa is niet gek, hij is geniaal, de dochters hebben het alleen te druk met ruzie maken om dat te kunnen zien. Opa is zijn kakelende dochters meer dan zat en vandaag besluit hij om het tegendeel te gaan bewijzen. En dat zal tijd worden ook, want morgen om 8 uur wordt íe door de dochters naar ‘het laatste plekkie’ gebracht.”

Zij vervolgt: “Opa heeft in het geheim aan een tijdmachine gewerkt. Bovendien heeft de koning ‘de grote prijs van de wetenschap’ uitgeschreven. Er bestaat geen betere manier om te bewijzen dat opa allesbehalve een rare kwibus is.”

En als er een tijdmachine aan te pas komt, dan kunnen er aparte dingen gebeuren. Opa en Stijn raken verstrikt in een enorme toestand rondom een ontvoerde prinses, nonnen zonder huis, een hysterische koning en jaloerse monniken.

Wat vindt Mieke Volk van het stuk? “Ik vind het een spannend en heel afwisselend stuk. Er is voor ieder wat wils en veel te kijken! Ik vind vooral de tijdreizen erg leuk.”


Stijn en Het Tijdfestijn gaat in première op woensdag 13 juli a.s. om 15.00 uur. Daarna is de voorstelling nog te zien op woensdag 20 en 27 juli (15u), zaterdag 23 juli om 19u en 30 juli om 15u.

Kaarten bestel je online via deze site (5 Euro oer persoon / 40 Euro voor groepsticket 10 personen).
Via deze link https://kersouwe.nl/agenda/stijn-en-het-tijdfestijn of de button webshop op onze homepage.


Daarnaast is onze dagkassa bij de ingang van het theater een uur voor aanvang geopend en kun je hier (mits niet uitverkocht) ook kaartjes kopen.