Kersouwe reikt allereerste Groene Plaat uit aan De Dijk als dank voor 24 jaar liefde, muziek en dans

Kersouwe reikt allereerste Groene Plaat uit aan De Dijk als dank voor 24 jaar liefde, muziek en dans

zondag 26 juni 2022

Afgelopen zaterdagavond 25 juni trad de bekende nederpopformatie De Dijk voor de laatste keer op in Natuurtheater de Kersouwe. Sinds 1998 hebben ze maar liefst elf maal hier op het podium gestaan en dat heeft geen enkele band hen nagedaan. Om De Dijk te bedanken voor 24 jaar liefde, muziek en dans in het openluchttheater, is na afloop van het optreden de allereerste Groene Plaat aan hen uitgereikt. Zanger Huub van der Lubbe ontving deze Groene Plaat uit handen van kersouwevoorzitter Hans Kenens.

Groene Plaat
De Dijk heeft overal ter wereld gestaan. In kroegen en in stadions. Aan de waterkant en op het Rode Plein. Ze maakten een plaat met de legendarische Solomon Burke, ontvingen vele gouden en platina albums en wonnen alle prijzen die er zijn. Als variant op de gouden en platina plaat heeft De Kersouwe nu de Groene Plaat in het leven geroepen. Als eerbetoon aan bands die veel voor het openluchttheater hebben betekend.

Huisband van De Kersouwe
De Dijk was op 10 juli 1998 de allereerste live band, die een groots concert gaf in Natuurtheater de Kersouwe. Voor programmeur Rien Somers was het destijds de allereerste band die hij boekte voor het openluchttheater. Het concert was een megasucces met direct een volle bak. Daarmee effende De Dijk ook het pad voor tal van bands en popartiesten om daarna een optreden in de buitenlucht te komen geven.
Daarnaast kwam de band vrijwel elke twee jaar terug naar Heeswijk-Dinther. Met elke keer een grote groep ‘vast’ publiek, dat ook elke keer terugkwam. Wat steevast resulteerde in legendarische, sfeervolle concertavonden waarbij iedereen vrijwel elke nummer woordelijk mee kon zingen. De Dijk werd zelfs liefkozend de huisband van De Kersouwe genoemd.

Afgelopen zaterdag sloot De Dijk hun elfde optreden in De Kersouwe geheel in stijl af met het bekende nummer ‘Mag het licht uit’. Dit najaar beëindigt de band hun lange muziekcarrière met een reeks concerten in de Ziggo Dome in Amsterdam.