Elke Vierveijzer en Eric Vloeimans komend weekend in De Kersouwe 

Elke Vierveijzer en Eric Vloeimans komend weekend in De Kersouwe 

dinsdag 7 juni 2022

Livemuziek in alle soorten en maten, vergezeld van een prachtige sterrenlucht tussen de bossen. Dat is waar Natuurtheater de Kersouwe onder meer bekend om staat. Komend weekend staan er twee prachtoptredens in deze categorie geprogrammeerd. Op vrijdag 10 juni zal Poelifinariowinnares Elke Vierveijzer het openluchtpodium betreden, en een dag later op 11 juni is het de beurt aan de bekende trompettist Eric Vloeimans. Met recht een weekend om van te smullen! 

Elke Vierveijzer | Lucht 
Elke is met ‘Lucht’ de winnaar van de ‘Poelifinario 2021 in de categorie Kleinkunst’ voor het meest indrukwekkende programma van het seizoen. Met haar grote stem, haar bloedstollend mooie liedjes en schurende teksten maakte ze van ‘Lucht’ een veelzijdig theaterconcert over kwetsbaarheid. Over aanpassing en ontsnapping. Over eindeloos doorgaan en stilvallen. Over het dicht-gegespte harnas dat ons houvast geeft. Wat haar kenmerkt? Met een geheel eigen stem gaat ze in ‘LUCHT’ via muzikale verhalen en stijlen op zoek. Soms met een poppy sound, soms met het klassieke theaterlied, dan weer met opzwepende donkere elektronica. Eén ding is duidelijk, de liederen zijn stuk voor stuk kogels die u onmogelijk kunt ontwijken. Beloftes, gedachten, angsten, observaties en vragen. Aan wiens maatstaven wordt er precies voldaan? En wat als er één knoop van het keurslijf springt? Rauw, eerlijk en kwetsbaar. Een theaterconcert dat nog lang na zal zinderen. 

Eric Vloeimans & Ravelli Brass 
De altijd vrolijke rasmuzikant Eric Vloeimans is dit seizoen weer eens live in het natuurtheater te bewonderen. Zijn werk wordt gekenmerkt door een melodische en lyrische kracht, en een karakteristiek, individueel geluid dat in de meer ingetogen stukken fluwelig of fluisterend wordt genoemd. Zijn motto: ‘Ik maak muziek voor miljoenen, maar die heb ik nog niet allemaal bereikt’. Hij geeft daarbij echter nooit toe aan de smaak van het grote publiek, en blijft altijd zichzelf.   

Dit keer neemt de beroemde Brabantse trompettist het zevenkoppige koperensemble Ravelli Brass in zijn kielzog mee. De samenwerking tussen beiden bestond al onder diverse andere namen, en is later aangevuld met topdrummer Arie den Boer. Een unieke combinatie van klassieke en improviserende musici met inmiddels enkele zeer succesvolle producties met composities van Eric Vloeimans op hun conto. Inmiddels is er een cd uit deze samenwerking voortgekomen (2022). En deze zomer dus live in De Kersouwe!