Beleef Opera onder de sterren in Natuurtheater de Kersouwe

Beleef Opera onder de sterren in Natuurtheater de Kersouwe

maandag 4 juli 2022

Op zaterdag 9 juli aanstaande presenteert de Vereniging Bossche Opera in samenwerking met Vereniging Osse Opera, het Filharmonisch Orkest ’s-Hertogenbosch en vijf professionele solisten eenmalig de unieke productie ‘Opera onder de sterren’ in Natuurtheater De Kersouwe in Heeswijk-Dinther. Ze gaan de opera Cavalleria Rusticana van Pietro Mascagni volledig scenisch opvoeren. Raoul Op ’t Hoog tekent voor de regie en het geheel staat onder leiding van dirigent Lex Bergink.

De leden van de zangverenigingen en het orkest evenals de solisten - Marène Elgershuizen (sopraan), Eric Reddet (tenor), Myra Kroese (alt), Martijn Sanders (bariton) en Veerle Sanders (mezzosopraan) - zien reikhalzend uit naar deze avond. Dan mogen ze eindelijk optreden in de openlucht. Al in 2020 stond deze scenische uitvoering gepland, maar hij werd tot tweemaal toe uitgesteld vanwege corona. Tot ieders genoegen werd het geen afstel. Momenteel zetten de koren, orkestleden en solisten muzikaal de laatste spreekwoordelijke puntjes op de i om op komende zaterdagavond een fantastische opera-avond te kunnen brengen voor een groot publiek. Ze rekenen daarbij op een warme, windstille zomeravond om bezoekers onder de bomen van het openluchttheater te laten genieten van een unieke voorstelling door zo’n 150 muzikanten en zangers. Het publiek wordt aangeraden om een kussentje en een dekentje mee te nemen, want het kan ’s avonds flink afkoelen. De voorstelling begint om 20.30 uur en duurt tot ongeveer 23.00 uur.

Voor de pauze brengen muzikanten en zangers enkele stukken van Puccini, Bizet en Verdi. Na de pauze zingen en spelen ze het verhaal van liefde, passie, overspel en dood in de vijf kwartier durende eenakter Cavalleria rusticana, wat zoiets betekent als Boerse Ridderlijkheid. Kaartjes zijn uitsluitend online te reserveren via deze link.

Foto-credits: Jos Kaldenhoven