Basisschool De Palster in Uden loopt massaal uit voor jubileumshow in Natuurtheater De Kersouwe

Basisschool De Palster in Uden loopt massaal uit voor jubileumshow in Natuurtheater De Kersouwe

dinsdag 21 juni 2022

UDEN/HEESWIJK - Natuurtheater De Kersouwe in Heeswijk-Dinther stroomde dinsdagmiddag vol mensen van basisschool De Palster in Uden. Die vierde daar het zilveren jubileum met een heuse show. 

Redactie 21-06-22, 18:52 Bron: Brabants Dagblad

In 1990 zag de school al het licht, door een fusie van ’t Schrijverke en de Slenk. Door verschillende omstandigheden lukte het niet eerder dit grote feest te vieren. Met alle kinderen werd de theatervoorstellling Sjakie en de Chocoladefabriek gespeeld. 

’s Ochtends gingen alle kinderen van de basisschool uit het Udens Melle met alle hulpouders naar De Kersouwe. Even na half 10 werd de dag geopend en werkten alle kinderen in speciaal voor hen ingerichte workshops. Zo gingen kinderen aan de slag met het decor, werd er pr  gemaakt, waren er kinderen bezig met grime en werden de decors gebouwd. Daarnaast waren er drie workshops met toneel, zang en dans. Voor de kleuters was er een speciaal programma met allerlei elementen, die ingepast werden in de grote voorstelling.

Schoolfoto

Rond de middag werd er een schoolfoto gemaakt en gingen alle groepen picknicken in het bos. Na de lunch werden de puntjes op de ‘i’ gezet en werd om 14.15 uur de voorstelling verzorgd voor alle belangstellenden. Het werd een show waar iedereen een steentje aan bijdroeg. Uiteindelijk werd Sjakie -uiteraard -  de eigenaar van de grote chocoladefabriek van Willie Wonka. Een luid applaus voor alle betrokkenen, onder wie ook de vrijwilligers van de Kersouwe, volgde.